کم شنوایی اغلب به صورت تدریجی اتفاق میافتد و فرد مبتلا دیر برای ارزیابی و تشخیص اقدام می کند زیرا در مراحل اولیه نمی پذیرد که مشکلی وجود دارد. اگر زمانی که کسی شما را از پشت سر یا از اتاق دیگر صدا میکند و شما نمی شنوید، اگر در برقراری ارتباط در جمع های کوچک مشکل دارید یا اگر حس می کنید که افراد واضح حرف نمی زنند می تواند نشانه هایی از کم شنوایی باشد.
اگر شما فکر می کنید که به کم شنوایی مبتلا هستید باید در مورد آن کاری انجام دهید. بدترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که مشکل خود را نادیده بگیرید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که به پزشک یا شنوایی شناس مراجعه کنید تا گوشهای شما معاینه و ارزیابی شنوایی انجام شود. اگر به صورت ناگهانی به کم شنوایی دچار شده اید برای مثال صبح که از خواب بیدار می شوید در گوش خود احساس گرفتی دارید و صداها را خوب نمیشنوید باید هرچه سریعتر و به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کنید.
در معاینه گوش مشخص می شود که آیا در مجرای گوش شما سرومن (جرم ) جمع شده است؟ آیا گوشتان عفونت دارد؟پرده گوشتان سالم است؟ تست شنوایی مشخص میکند که چه میزان کم شنوایی دارید، احتمالا چه چیزی باعث کم شنوایی شما شده است و برای درمان چکار باید بکنید. بعضی از انواع کم شنوایی نیاز به درمان دارویی یا جراحی دارد اما راه جبران مواردی که قابل درمان نباشد سمعک است. شنوایی شناس برای پیگیری های لازم شما را راهنمایی خواهد کرد.
در زیر می توانید مراحل ارزیابی شنوایی را ملاحظه کنید :