محافظت از شنوایی در محل کار
اگر در محل کار وزوز گوش دارید یا صحبت های همکار نزدیک به خود را به سختی می شنوید ممکن است به این علت باشد که سطح صدای محیط کار از میزان استاندارد بیشتر است.
درباره وزوز گوش بیشتر بدانید…
انجمن سلامت و امنیت شغلی نکات زیر را به منظور کمک به حفاظت شنوایی از نویزهای شغلی پرخطر( اصوات با شدت بیشتر از 80 دسی بل) بیان کرده است که می بایست توسط کارفرمایان رعایت شود:
-
محدودکردن زمان مواجهه با اصوات با شدت بیشتر از 80 دسی بل در هر شیفت کاری
-
استفاده از وسایل محافظت شنوایی مانند Ear plug و Earmuff
-
ارزیابیهای سالانه شنوایی
توصیه های مشابهی برای سایر فعالیت هایی که شما را در معرض اصوات با شدت بالا قرار می دهد پیشنهاد شده است. برای مثال استفاده از گوشیهای محافظ شنوایی در میدان تیر یا سالن کنسرت و محدود کردن ساعت حضور در مراسم یا مهمانیهایی که سر و صدای زیادی دارد.
توصیه هایی برای گوش دادن به موسیقی
بخش قابل توجهی از مراجعین به کلینیکهای شنوایی با شکایت وزوز گوش و یا کمشنوایی، نوجوانان و جوانانی هستند که نکات ایمنی در استفاده از هدفون و هندزفری را رعایت نمی کنند.
از زمان ظهور دستگاههای قابلحمل پخش موسیقی، گوش دادن به موسیقی در هر مکانی ممکن شده است. حتما برای شما هم پیش آمده که فردی نزدیک به شما در حال گوش دادن به موسیقی از هدفون یا هندزفری است و صدا آنقدر بلند است که شما هم آن را به وضوح میشنوید. این یعنی صدا تا حد آسیب به سیستم شنوایی بلند است.
حالا صادقانه جواب دهید که به هنگام گوش دادن به موسیقی به چه میزان صدای آن را بلند میکنید؟
خبر خوب این است که شما برای محافظت از شنواییتان، لازم نیست موسیقی را کنار بگذارید. بلکه کافی است توصیههای زیر را جدی بگیرید:
-
صدای گوشی همراه یا دستگاه پخش موسیقی را حداکثر تا 70 درصد ولوم بلند کنید.
-
برای محافظت از شنوایی کودکان خود میتوانید برای بالا بردن سطح صدا از یک شدت تعیین شده، بر روی دستگاه پخش موسیقی رمز بگذارید.
-
مدت زمانی را که در طی روز به موسیقی با صدای بلندگوش میدهید به حداقل برسانید.
-
از هدفون به جای هندزفری استفاده کنید حتی هدفونهایی که حذف کنندهی نویز دارند انتخاب بهتری هستند. این هدفونها اجازهی ورود سر و صداهای مزاحم محیط اطراف را به گوش شما نمیدهند لذا نیازی نیست که شما صدای موسیقی را بالا ببرید تا از اصوات محیطی بلندتر باشد.