با وجود تنوع زیاد، انتخاب سمعک متناسب با نیازهای شما می تواند یک چالش باشد. ساده ترین روش برای انتخاب بهتر اطلاع داشتن از رده های مختلف تکنولوژی سمعک و مدلهای سمعک است. با خواندن این مقاله می توانید با تکنولوژی سمعک ها آشنا بشوید. اکنون تولید کنندگان طیف گسترده ای از سمعک ها با سطوح مختلف تکنولوژی ارائه می دهند تا برای هر مقدار بودجه خرید سمعک گزینه مناسب وجود داشته باشد.

تکنولوژی سمعک

فن آوری مدرن باعث شده است که سمعک ها از هر نظر مؤثرتر و کوچکتر شوند و استفاده از آنها آسان تر باشد. این ویژگی ها چند سال پیش غیرقابل تصور بودند. نسل جدید سمعک ها دیجیتال هستند. یعنی امواج صوتی را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کنند که یک  تراشه رایانه ای را تغذیه می کند. وقتی سمعک دیجیتال برنامه ریزی می شود می تواند محیط صوتی را تجزیه و تحلیل کند و مطابق با میزان و نوع کم شنوایی کاربر تصمیم بگیرد که کدام صداها و به چه میزان  تقویت شوند در نتیجه کاربر صدای واضح تر و گوش دادن آسان تر را تجربه می کند. احتمال سوت سمعک (فیدبک) که تا مدتها از شکایت کاربران سمعک بود با ظهور سمعک های دیجیتال کاهش یافته است. تنظیمات پشتیبانی از وزوز گوش نیز از ویژگی های جدیدی است که به نفع کاربران مبتلا به کم شنوایی و وزوز می باشد. سمعک های دیجیتال به دو دسته هوشمند و وایرلس تقسیم می شوند.

سمعک دیجیتال هوشمند

تکنولوژی سمعک

هدف سمعک های هوشمند این است که نیاز به دستکاری سمعک به حداقل برسد و کاربر این احساس را داشته باشد که گوش واقعی دارد که همه کارها را خودش انجام می دهد. به دو روش این کار انجام می شود. سمعک هوشمند می تواند محیط صوتی که کاربر در آن قرار گرفته است را اسکن کند و وجود انواع مختلف صداها مانند گفتار، سر و صدای پس زمینه و سر و صدای باد را تشخیص دهد و مطابق با آن تنظیمات مناسب همچون جهت داری میکروفون و کاهش سر و صدای اضافه را اعمال کند. برای مثال زمانیکه کاربر از محیط آرام خانه خارج می شود و وارد خیابان شلوغ می شود، سمعک صدا را کم می کند تا کاربر از سر و صدای اضافه آزرده نشود. همچنین اکثر سمعک ها به کاربر این امکان را می دهند که در صورت لزوم تنظیماتی را دستی انجام دهد برای مثال صدا را کم و زیاد کند. سمعک هوشمند این تنظیمات را طی زمان فرا می گیرد و به طور خودکار اعمال می کند. بنابراین نیاز به تنظیم دستی نیست.

سمعک دیجیتال وایرلس

تکنولوژی سمعک

سمعک های دیجیتال وایرلس امکان تجربه صدای واضح تر و 360 درجه ای را برای کاربر فراهم کرده اند.  همچنین به دستگاه های هوشمند و تلویزیون متصل می شوند تا کابر بتواند مکالمه تلفنی و یا موسیقی را  مستقیماً از طریق سمعک هایش بشنود. سمعک های رسیور داخل مجرای وایرلس از باتری های قابل شارژ تغذیه می کنند. باتریهای قابل شارژ از نظر اقتصادی به صرفه هستند و معمولاً هر 3 تا5 سال به تعویض نیاز دارند.

سطح تکنولوژی سمعک ها

سمعک واحدی وجود ندارد که برای همه مناسب باشد، به همین دلیل تولید کنندگان یک مدل سمعک را با سطح تکنولوژی مختلف ارائه می دهند. بدیهی است که هرچه ویژگی های سمعک پیشرفته تر باشد، گرانتر خواهد بود. سمعک ایده آل برای شما به سبک زندگی و نیازهای تان بستگی دارد.

تکنولوژی سمعک

سمعک ها در چهار سطح از تکنولوژی تولید می شوند که با بالا رفتن سطح تکنولوژی، ویژگی ها و انعطاف پذیری سمعک هم زیاد می شود. این چهار سطح شامل:

  • پایه (basic/essential): اگر زندگی آرامی دارید و از شلوغی و سر و صدا دور هستید، این گزینه ایده آل شما است. سمعک های رده پایه ارتباطات ساده در محیط های معمولاً آرام را بهبود می بخشد. سمعک های رده پایه کمکِ شنوایی موثری را با قیمت بسیار مناسب فراهم می کنند.

  • استاندارد(standard): ویژگی ها و فناوری پیشرفته تر این سمعک ها این امکان را به شما می دهد تا در محیط های نسبتاً پر سر و صدا مانند جمع دوستانه کوچک، راحت بشنوید.

  • پیشرفته(advanced) : سطح پیشرفته تکنولوژی این سمعک ها، ویژگی هایی را در اختیار شما قرار می دهد که باعث می شود شنوایی شما در محیط های صوتی مختلف مانند جلسات، کنسرت ها و رستوران شنوایی شما تقویت شود و راحت بشنوید.

  • ممتاز(premium): اگر به واسطه سبک زندگی تان اغلب در محیطهای شنیداری پر چالش قرار می گیرید، سمعک رده ممتاز برای شما مناسب است. این سمعک ها پیشرفته ترین فناوری و ویژگی ها را ارائه می دهند. شما با سمعک رده ممتاز هر کجا که باشید عملکرد استثنایی خواهید داشت.

اگرچه همه این پیشرفت ها می توانند کیفیت صدا و راحتی شنوایی را بهبود بخشند اما همه افراد به یک میزان از این پیشرفت فناوری سود نمی برند. متخصص شنوایی نیازهای شنیداری شما را با در نظر گرفتن نوع و میزان کم شنوایی و سبک زندگی تان مشخص و به شما در تعیین سطح تکنولوژی مورد نیاز تان کمک می کند. همچنین تنظیم سمعک های پیشرفته سطح خاصی از مهارت و دانش را نیاز دارد و در صورتیکه تنظیم سمعک پیشرفته به درستی انجام نشود عملکردی بهتر از سمعک های رده پایین نخواهد داشت.