انتخاب بهترین سمعک

با خواندن این مطلب یاد می گیرید که هنگام انتخاب سمعک چه گزینه هایی پیش روی شما است، هنگام خرید سمعک باید دنبال چه چیزی باشید و چگونه به آن عادت کنید.

انتخاب بهترین سمعک

انتخاب سمعک

انتخاب سمعک سلیقه ای نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله نوع و میزان کم شنوایی، سبک زندگی و مهارت دستی برای انجام کارهای ظریف. شنوایی شناس با در نظر گرفتن این عوامل مدلهای مناسب را به شما پیشنهاد می دهد و شما می توانید با توجه به بودجه ای که برای خرید سمعک در نظر گرفته اید یکی را انتخاب کنید.  اگر در هر دو گوش دچار کم شنوایی هستید، معمولاً تقویت دو گوشی (استفاده از دو سمعک)  توصیه می شود زیرا صدا طبیعی تر خواهد بود و شما می توانید درک گفتار بهتری داشته باشد.

شما باید سمعک را به طور مرتب استفاده کنید، بنابراین مدلی را انتخاب کنید که استفاده آن راحت باشد. سایر ویژگی هایی که باید در نظر بگیرید گارانتی معتبر و هزینه های تعمیر و نگهداری، امکان ارتقاء و شهرت شرکت سمعک برای کیفیت و خدمات به مشتری می باشد.

پیش از سفارش سمعک

◊  به متخصص گوش مراجعه کنید: به پزشک مراجعه کنید تا دلایل معمول و قابل درمان کاهش شنوایی مانند جرم گوش یا عفونت را بررسی و در صورت وجود، درمان کند.

◊  به شنوایی شناس مراجعه کنید: در کلینیک شنوایی می توانید تست شنوایی انجام دهید تا از میزان و نوع کم شنوایی خود مطلع شوید. همچنین شنوایی شناس درباره انواع سمعک به شما مشاوره می دهد و با بررسی شکل مجرای گوش و میزان و نوع کم شنوایی تان مناسب ترین مدل سمعک را به شما پیشنهاد می دهد.

◊  در مورد دوره آزمایشی سؤال کنید: برای آنکه به سمعک عادت کنید و مطمین شوید که تا چه اندازه به شما کمک خواهد کرد از شنوایی شناس خود بخواهید که سمعک پیشنهادی را برای مدت کوتاهی به صورت آزمایشی در اختیار شما قرار دهد. در مورد هزینه دوره آزمایشی سوال کنید تا بدانید که آیا نیاز هست هزینه کامل سمعک را بپردازید و درصورتیکه سمعک را مرجوع کنید آیا تمام هزینه ای که پرداخت کردید به شما برگردانده می شود.

◊  به نیازهایتان در آینده فکر کنید: سؤال کنید که آیا سمعک شما امکان افزایش قدرت را دارد تا در صورت بدتر شدن شنوایی، هنوز هم بتوانید از آن استفاده کنید.

◊   گارانتی را بررسی کنید: اطمینان حاصل کنید که گارانتی در صورت خرابی سمعک، تعمیر و تعویض قطعات آن را برای مدت معینی پوشش می دهد. در برخی موارد گارانتی شامل خدمات دیگر همچون تنظیم دوره ای نیز می شود.

◊  مراقب ادعاهای گمراه کننده و آگهی های تبلیغاتی باشید: سمعک ها نمی توانند شنوایی طبیعی و نرمال را به شما بدهند یا هیچ مدل سمعکی نیست که تمام صداهای پس زمینه را از بین ببرد و فقط صدای گفتاری را به گوش برساند. همچنین بروشورهای سمعک جنبه تبلیغاتی دارند و اغلب بهترین حالت ممکن را به تصویر می کشند و شرایط واقعی ممکن است با آن متفاوت باشد.

  برنامه ریزی برای هزینه: هزینه سمعک ها بسیار متفاوت است – از حدود 2 میلیون تا 15 میلیون تومان. لوازم جانبی سمعک مانند کنترل از راه دور و سایر گزینه ها هزینه های اضافی دارد. در مورد نیازها و انتظارات خود با شنوایی شناس صحبت کنید. بیمه های دولتی و تکمیلی بخشی از هزینه سمعک را تحت پوشش خود قرار می دهند. برای اطمینان از تعرفه سمعک و مدارک مورد نیاز از دفاتر بیمه سوال کنید. همچنین مطمین شوید که شنوایی شناس می تواند مدارک لازم را به شما ارایه دهد.

پس از دریافت سمعک

بعد از دریافت سمعک باید به آن عادت کنید. درواقع مغز باید به “دوباره شنیدن” عادت کند و این روند در مورد سمعک مانند عینک سریع نیست و صبوری و استمرار لازم دارد. اما مطمئناً ارزشش را دارد. در ابتدا حتی صدای خود را نیز با سمعک متفاوت می شنوید.  عادت کردن به سمعک زمان می برد. به محض عادت به صدای تقویت شده، متوجه می شوید که مهارت های شنوایی تان نیز به تدریج بهبود می یابد. هنگام استفاده از سمعک، این نکات را در نظر داشته باشید:

  سمعک نمی تواند شنوایی طبیعی را بازیابی کند. بلکه با تقویت اصوات ضعیف، آن را برای شما قابل شنیدن می کند.

◊  به خود فرصت بدهید تا به سمعک عادت کنید. عادت کردن زمان می برد. اما هرچه بیشتر از آن استفاده کنید، سریعتر با صداهای تقویت شده مانوس خواهید شد.

◊  استفاده از سمعک در محیط های مختلف را تمرین کنید. شنوایی تقویت شده شما در محیط های مختلف متفاوت خواهد بود.

◊  مثبت فکر کنید. حمایت خانواده و دوستان در موفقیت شما با سمعک جدید کمک خواهد کرد. شاید لازم باشد به آنها نیز توضیح بدهید که برای آنکه عملکرد خوبی با سمعک داشته باشید باید به آن عادت کنید و این مستلزم زمان است. هفته اول استفاده از سمعک زود است که به یک مهمانی خانوادگی بروید و انتظار داشته باشید که سروصدا شما را اذیت نکند و شما به راحتی صدای گوینده را بشنوید اما قطعاً اگر یک ماه به طور مداوم سمعک را استفاده کنید پس از آن مهارتهای شنوایی تان در مهمانی ها بهتر خواهد بود.

◊  در جلسات پیگیری و تنظیم دوم شرکت کنید تا شنوایی شناس فرصت داشته باشد تا با توجه به تجربه هایی که داشته اید سمعک را دقیق تر تنظیم کند.

◊  موفقیت شما در استفاده از سمعک به استفاده مداوم و مراقبت از آنها بستگی دارد. هدف اصلی از تجویز سمعک آن است که به مرور زمان به آن عادت کنید و با آن راحت باشد و شنیدن و برقراری ارتباط با سمعک در مقایسه با زمانی که سمعک نداشتید بهبود داشته باشد. اما انتظار نداشته باشد که مانند افراد با شنوایی طبیعی و یا حتی بهتر از آنها بشنوید. در نظر داشته باشد حتی افرادی که شنوایی طبیعی دارند در برخی شرایط شنیداری مانند ایستگاه مترو با مهمانی ها در شنیدن صدای هدف دچار مشکل می شوند و حتی لازم است که از گوینده بخواهند بلند تر صحبت کند یا گفته اش را تکرار کند. پس سمعک شنوایی را از حد طبیعی که فراتر نمی برد و هر کاربر سمعک مانند سایرین ممکن است در موقعیت هایی مشکل داشته باشد.