سمعک های وایرلس

فناوری وایرلس کیفیت سمعک ها را افزایش داده است. با خواندن این مقاله از انواع و مزایای سمعک های وایرلس (بی سیم) مطلع می شوید.

سمعک های وایرلس

سمعک وایرلس چیست؟

امروزه ما بیشتر از گذشته از وسایل ارتباطی الکترونیکی مانند موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و تلویزیون‌های هوشمند استفاده می کنیم و در طی روز به دفعات با دوستان، خانواده و همکاران در تماس هستیم. کاربران سمعک های قدیمی در دسترسی به بسیاری از دستگاه های صوتی شخصی مانند تلفن های همراه و پخش کننده های موسیقی محدود بودند. به عنوان مثال، برای آنکه هنگام دویدن به موسیقی گوش کنند، باید سمعک را برمی داشتند تا بتوانند هدفون داخل یا روی گوششان بگذارند اما نسل جدید سمعک ها وایرلس هستند. این دستگاه ها از فناوری بی سیم برای انتقال سیگنال استفاده می کنند و نتیجه آن است که پیام بدون سیم به سمعک ارسال می‌شود. پس کاربر سمعکهای وایرلس می تواند به راحتی با دنیای اطراف در ارتباط باشد.

نحوه اتصال سمعک وایرلس به سایر وسایل چگونه است؟

 فناوری‌های متنوعی وجود دارد که این امر را ممکن می‌سازد، قدیمی‌ترین آنها تله‌کویل (telecoil )، اف‌ام (FM) و جدیدترین آن بلوتوث است.

   فناوری تله‌کویل

فناوری تله‌کویل

این فناوری از گذشته وجود داشته است یعنی میدانهای الکترومغناطیسی که می‌تواند با گیرنده سمعک شما، به نام تله‌کویل، ارتباط برقرار کند. میدانهای الکترومغناطیسی را می‌توان با نصب حلقه القایی در اطراف هر محیط بسته‌ای مانند اتاق درس یا فضاهای عمومی به عنوان مثال سالن‌های سینما و فرودگاه‌ها ایجاد کرد. هرکاربر سمعک مجهز به تله‌کویل، می تواند به راحتی با انتخاب برنامه آن، اصوات را آسان‌تر بشنود. همچنین تله‌کویل در سمعک می‌تواند تحت تاثیر میدان الکترومغناطیسی اطراف گوشی تلفنی که در نزدیکی سمعک قرار دارد، فعال بشود و به مخاطب اجازه دهد تا صدای تماس گیرنده را بدون دخالت اصوات زمینه‌ای موجود در اطرافش بشنود.

   سیستم اف ام

سیستم اف ام

سیستم اف ام می‌تواند به کودکان در کلاس کمک کند. این سیستم شامل یک فرستنده (میکروفون) است که گوینده آن را به لباسش وصل می کند و یک گیرنده که به سمعک متصل می‌شود. در سمعک‌های وایرلس ممکن است گیرنده در داخل سمعک جاگذاری شده باشد و نیاز به گیرنده خارجی نباشد. به این ترتیب کاربر سمعک می تواند فرستنده را با خود به یک جلسه کاری، شام با خانواده یا یک سالن سخنرانی ببرد.  فرستنده به میکروفن های سمعک شما تبدیل می شود و توانایی شنوایی شما را در بسیاری از محیط های پیچیده شنیداری افزایش می دهد. سیستم های اف ام در کلاسهای درس برای کودکانی که کم شنوایی دارند، ضروری هستند. درحالی که معلم در کلاس درس راه می‌رود و صحبت می‌کند، صدای او از طریق گیرنده اف ام به فرستنده سمعک منتقل می شود و کاربر می تواند صدای معلم را به طور واضح بدون دخالت سر و صدای دیگر دانش آموزان بشنود.

   بلوتوث

بلوتوث

بلوتوث یک پلتفرم ارتباط بی سیم است که امکان انتقال داده ها بین دو یا چند دستگاه الکترونیکی را فراهم می آورد. این فناوری از امواج رادیویی فرکانس بالا استفاده می کند تا انتقال، بدون تداخل سایر امواج و داده ها و با حداقل خطر امنیتی انجام شود. طیف گسترده ای از محصولات از جمله تلفن همراه، پخش کننده موسیقی، رایانه، تبلت و تلویزیون به این فناوری مجهز هستند. بلوتوث تغییرات بزرگی در سمعک نیز ایجاد کرده است. سمعک‌های وایرلس با استفاده از رابط (استریمر) به وسایل الکتریکی متصل می شوند. استریمر می تواند سیگنال بلوتوث را از این دستگاهها دریافت کند و آن را به سیگنالی تبدیل کند که توسط گیرنده اف ام یا تله کویل سمعک  قابل دریافت باشد. جدیدترین سمعک های وایرلس بدون نیاز به استریمر با دستگاه های آیفون با سیستم عامل iOS مانند iPhone ، iPad و iPod Touch  متصل می شوند. به این سمعکها MFi یعنی “ساخته شده برای آیفون” گفته می شود. Google در حال ایجاد این تکنولوژی برای سیستم عامل Android  نیز می باشد.

مزیت‌ آن چیست؟

بلوتوث - سمعک وایرلس

   کاربر سمعک صدای مکالمه صوتی یا تصویری، موسیقی، پادکست و برنامه تلویزیونی دلخواهش را به صورت استریو، واضح، بدون دخالت اصوات مزاحم و با ولوم دلخواه می شنود.

  استریمر نقش ریموت‌ کنترل را نیز دارد و کاربر سمعک می‌تواند با استفاده از آن صدای سمعک را کم یا زیاد کند و برنامه آن را تغییر دهد.

   کاربر سمعک می‌تواند اپلیکیشن متناسب با مدل سمعک را روی گوشی موبایلش نصب کند و از طریق آن صدای سمعک را کم یا زیاد کند، برنامه آن را تغییر دهد، سطح جریان باتری سمعک را چک کند و …

   دانش آموز کم شنوا در محیط های پر سر و صدا مانند کلاس درس می تواند از ریموت میکروفون استفاده کند تا صدای گوینده (برای مثال معلم) را به صورت استریو و بدون دخالت اصوات مزاحم بشنود و درک گفتار بهتری داشته باشد.

   سمعکهای دو گوش می توانند ارتباط بی‌سیم داشته باشند به این ترتیب شنوایی دوگوشی 360 درجه حقیقی ایجاد می شود و کیفیت صدا بهبود می یابد. این قابلیت، راحتی کاربر را به دنبال دارد. سمعک‌های بی‌سیم قابل تنظیم هستند به طوری‌که وقتی کاربر دکمه برنامه یک سمعک را فشار می‌دهد یا ولوم یک سمعک را تغییر می دهد، این تغییر به طور خودکار در سمعک گوش دیگر نیز اعمال شود. ویژگی دیگری که از طریق ارتباط بی‌سیم امکان‌پذیر است، فعال کردن دکمه برنامه در یک سمعک و ولوم در سمعک دیگر است تا در صورت نیاز به تنظیم صدا یا برنامه، کاربر فقط یک سمعک را لمس کند و اطمینان داشته باشد که سمعک دیگر به طور خودکار برای مطابقت تغییر می کند.

اگر قصد خرید سمعک های وایرلس را دارید، دو گزینه اصلی پیش روی شما هست:

سمعک وایرلس

   سمعک وایرلس به همراه یک رابط (استریمر) که یک وسیله کوچک دستی است و واسطه میان دستگاه‌های الکترونیکی و سمعک می‌باشد: سمعک با استریمر جفت می شود و استریمر نیز با دستگاه های الکترونیکی. با این تنظیمات، استریمر سیگنال بلوتوث را دریافت می کند و آن را از طریق سیگنال اف ام یا میدان الکترومغناطیسی به سمعک ارسال می کند. معمولاً استریمر در گردن آویزان می شود یا در جیب قرار می گیرد تا دست ها آزاد باشند.

   سمعک وایرلسMFi  (ساخته شده برای آیفون) به این معنی که دستگاه های آیفون نقش استریمر را نیز ایفا می کند و مستقیماً با سمعک ارتباط برقرار می کند.

شنوایی شناس می تواند به شما در انتخاب گزینه مناسب کمک کند