تهیه سمعک تنها اولین قدم برای توانبخشی شنوایی از دست رفته است. در حالی که سمعکهای شما به درستی کار میکنند، مهم است که بدانید چه لوازم جانبی برای گسترش قابلیتهای کاربردی سمعکهای شما و حفظ بهترین عملکرد آنها در دسترس است. لوازم جانبی به شما کمک میکنند تا به دنیای کاملی از اصوات متصل شوید و طول عمر و عملکرد سمعکهای خود را با این محصولات و خدمات افزایش دهید.
باتری سمعک
اگر سمعکهای شما دارای باتری بوده و باتری آنها قابل شارژ نیست، بستههای باتری اضافی مهمترین لوازم جانبی شما محسوب میشوند. برای اطمینان از تقویت خوب و صدای بدون اعوجاج، میبایست باتریهایی را انتخاب کنید که عمر طولانی و ولتاژ بالا و پایدار دارند.
رایجترین باتری یکبار مصرف برای سمعکها، باتریهای دکمهای روی- هوا است که با برداشتن برچسب پشت آن فعال میشوند. برای بهترین عملکرد، پس از برداشتن این برچسب، قبل از قرار دادن باتری درون سمعک، یک یا دو دقیقه صبر کنید.
به طور کلی، هر چه سمعک بزرگتر باشد، باتری بزرگتری برای عملکرد آن نیاز است. چهار اندازه رایج باتری سمعک در دسترس است و حتی بزرگترین آنها، هنوز هم از اندازه یک سکه، کوچکتر است. اندازه هر باتری توسط رنگ خاص برچسب پشت باتری مشخص میشود. لیست زیر رنگ و اندازه آنها را از کوچک به بزرگ، به همراه میانگین عمر نشان میدهد:
زرد = اندازه 10 (3-7 روز)
قهوه ای = اندازه 312 (3-10 روز)
نارنجی = اندازه 13 (6-14 روز)
آبی = اندازه 675 (9-20 روز)
برای اینکه کارکرد باتری را به طولانیترین میزان ممکن حفظ کنید، هنگام بیرون آوردن سمعک از گوش، آنها را خاموش کنید و در هنگام خواب درب محفظه باتری را باز بگذارید. باتریهای روی-هوا در معرض گرما و رطوبت تخلیه میشوند، بنابراین حتماً آنها را در دمای اتاق نگهداری کنید. همچنین توصیه میشود باتریها را در جیب خود نگذارید زیرا تماس با فلزاتی مانند سکههای پول خرد میتوانند به مدار باتری آسیب برسانند. مشکل طول عمر کم باتری، معمولاً با تعویض باتری قدیمی و/ یا معیوب برطرف میشود. با این حال، اگر این مشکل همچنان ادامه داشته باشد، میتواند نشانه این باشد که سمعکهای شما به طور مؤثر کار نمیکنند.
همیشه فکر خوبی است که باتریهای یدکی با خود داشته باشید تا در صورت تمام شدن ناگهانی شارژ باتری بتوانید از آنها استفاده کنید. شنواییشناس شما مشخصات دقیق باتری را به شما اطلاع میدهد و حتی ممکن است به عنوان بخشی از خرید سمعک و همچنین طی تجویز و تنظیمات متعاقب، باتری را در اختیار شما قرار دهد.
باتریهای سمعک بسیار سمی هستند و به دلیل کوچک بودن میتوانند خطر خفگی برای کودکان و حیوانات خانگی به وجود آورند. به دلایل ایمنی، تمام باتریها را در مکانی نگه دارید که به طور تصادفی خورده نشوند. اگر اخیراً شما یا کسی از عزیزان شما باتری خورده است، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شارژر باتری سمعک
باتریهای یکبار مصرف تنها به کیف پول شما آسیب نمیرساند – حتی هنگام بازیافت، مقادیر زیادی زباله ایجاد میکنند و میتوانند سموم خطرناکی مانند جیوه و سرب در هوا آزاد کنند. به لطف وجود باتریهای قابل شارژ، بیشتر سمعک های مدرن امروزی سازگار با محیط زیست هستند.
با رفع نیاز به تعویض باتریهای کوچک و انبار کردن بستههای اضافی، کاربران سمعک میتوانند در هزینه خود صرفهجویی کرده و تولید دی اکسید کربن را کاهش دهند. سمعکهای قابل شارژ، همراه با یک پایه شارژر کوچک فروخته میشود که میتواند روی میز قرار بگیرد. فقط درپوش آن را باز کنید و سمعکها را در طول شب در شکافهای مخصوص قرار دهید. هنگامی که از خواب بیدار شوید، سمعکهای شما کاملاً شارژ شده و آماده استفاده خواهند بود. باتریهای نقره-روی یا لیتیومی معمولاً حتی وقتی سمعک روشن است، 12-24 ساعت شارژ را نگه میدارند. بسیاری از شارژرها برای محافظت از سمعک در برابر آسیب ناشی از رطوبت، رطوبت گیر نیز دارند.
با گذشت زمان، باتریهای قابل شارژ به اندازه قبل شارژ نگه نمیدارند. گرچه میتوانید باتریهای قابل شارژ نقره-روی را به همان روشی که باتریهای یکبار مصرف را تعویض میکنید، عوض کنید ولی باتریهای قابل شارژ لیتیومی کاملاً در محفظه سمعک محکم شدهاند. باتریهای لیتیومی متناسب با طول عمر نسبی سمعکها ساخته شدهاند، بنابراین اکثر کاربران سمعک به هیچ وجه لازم نیست نگران تعویض آنها باشند.
ابزارهای تمیز کردن و نگهداری از سمعک
این ابزارها معمولاً با خرید سمعک همراه آن وجود دارند و موارد زیر را شامل میشوند:
برس تمیزکننده سمعک: این برسهای کوچک و نرم به شما امکان میدهند بدون نیاز به مراجعه به شنواییشناس، فضای داخل سمعکهای خود را تمیز کنید. اگر نگران آسیب به باتری هستید، بسیاری از برسها دارای یک آهنربا هستند که به شما امکان میدهند قبل از تمیز کردن، با استفاده از آن باتری را با خیال راحت بیرون بیاورید.
حلقه جرم گیر سمعک: تجمع جرم با جلوگیری از خروج صدا از سمعک، عملکرد سمعک شما را کاهش میدهد و اگر برداشته نشود، میتواند به قطعات الکتریکی داخلی آسیب برساند. حلقه جرم گیر به شما امکان میدهد در خانه این ذرات را تمیز کنید، گرچه باید مراقب باشید که این کار را به آرامی انجام دهید و از لمس درگاه میکروفون یا گیرنده خودداری کنید.
قلم چند منظوره: ترکیبی از برس و حلقه جرم گیر ، این ابزار که به اندازه یک قلم است میتواند به شما در کاهش زمان تمیز کردن کمک کند. برس برخی مدل ها قابل تعویض هستند.
جعبه: با خرید سمعک، یک جعبه قابل حمل دریافت میکنید که به شما امکان میدهد در صورت لزوم سمعک را ایمن نگه دارید و حمل کنید. این جعبه را هنگام مسافرت با خود همراه داشته باشید.
تمیزکننده ونت سمعک: این میله نازک را میتوان داخل ونت که در امتداد دیواره سمعک یا قالب قرار دارد، وارد کرد. وقتی تمیزکننده از طرف دیگر ونت بیرون آمد، آن را به عقب بکشید تا همه جرمها یا ذرات اضافی را بگیرد.
فیلتر جرم گوش: به شما امکان میدهد تا میزان جرم و گرد و غباری را کنترل کنید که به طور بالقوه خروجی سمعک را مسدود میکند. این امر به ویژه به این دلیل اهمیت دارد که گرد و خاک میتواند ورودی صدای سمعک را ببندد و در نتیجه به آن آسیب برساند.
شنوایی شناس هنگام تنظیم سمعک به شما نشان خواهد داد که چگونه میتوانید از این وسایل برای تمیز کردن و محافظت از سمعک استفاده کنید. در صورت نیاز به تعویض از شنواییشناس خود نیز میتوانید خریداری کنید.
رطوبت گیر سمعک
با خرید رطوبتگیر، میتوانید سمعکهای خود را به دور از رطوبت در یک مکان مطمئن نگه دارید، شنواییشناسان استفاده از این محفظهها را در طول شب توصیه میکنند و میتوانند برقی یا غیربرقی باشند. رطوبتگیرهای برقی با فن دارند تا رطوبت داخل سمعک را خشک کنند، در حالی که مدلهای غیربرقی از مواد خشککننده یا ژل برای جذب هرگونه رطوبت استفاده میکنند.
برای استفاده از رطوبت گیر، باتری را از سمعک خارج کرده و آنها را در محفظه رطوبت گیر قرار دهید. در صورتی که در یک محیط مرطوب زندگی میکنید یا سمعکهای خود را به طور مکرر در معرض رطوبت قرار میدهید، استفاده از این ابزار ضروری است. با این وجود، اگر سمعکهای شما قابل شارژ هستند، شارژر، سمعک شما را حین شارژ کردن رطوبت زدایی میکند و نیاز جداگانه به این ابزار جانبی ندارید.
رابط بلوتوثی سمعک
تقریباً همه سمعکهای دیجیتال امروزی با بلوتوث سازگار هستند. با استفاده از برخی لوازم جانبی دارای کاربری آسان، میتوانید سمعکهای خود را به تلفن همراه، تلویزیون، سیستم استریو، کنسول بازی و سایر دستگاههای صوتی متصل کنید. این ارتباط همیشه ایمن است، بنابراین لازم نیست نگران مداخلات یا صداهای ناخواسته از سمعک هایتان باشید.
رایج ترین ابزاری که امکان اتصال بلوتوث را فراهم میآورد، استریمر است. این فرستندههای دارای کنترل از راه دور، سمعکهای شما را به هدفونهای رده بالایی تبدیل میکنند که قادر به اتصال به چندین منبع صوتی از جمله سیستم سینمای خانگی یا تلفن هوشمند هستند. با استفاده از اینها میتوانید به راحتی به دستگاههای مختلف متصل شوید تا تمام صداهای مورد نیاز خود در طول روز را مستقیماً از طریق سمعکهای خود دریافت کنید.
بسیاری از تولیدکنندگان سمعک برنامههایی برای موبایلهای Android و iPhone نیز دارند که به شما امکان میدهند که به واسطه استریمر تنظیماتی متناسب با اولویتهای شنیداری خود انجام دهید. برای مثال بلندی صدا را تنظیم کنید، برنامه سمعک را عوض کنید و سمعکهای خود را روشن یا خاموش کنید.
میکروفون سیار
یکی از شکایت های رایج کاربران سمعک افت عملکرد آن در محیطهای شلوغ می باشد.میکروفون سیار برای حل این مشکل معرفی شده است. این میکروفون که از طریق بلوتوث با سمعک ها جفت می شود صدای گوینده را به کاربر می رساند و اصوات مزاحم را حذف می کند. این وسیله کوچک به گونه ای طراحی شده است که به لباس گوینده وصل بشود یا روی سطوح جامد بایستد.
آن می تواند به خصوص در جلسات کاری که نیاز دارید همه کلمات را بشنوید، و همچنین در محیط های اجتماعی دارای سر و صدای زیاد مفید باشد. با تنظیم نحوه دریافت صدا توسط سمعک، می توانید در انتخاب آنچه می خواهید گوش کنید، دقیق باشید. همچنین، تنظیمات دیگری برای حذف نویز و بلندی صدا نیز در دسترس است.
کنترل از راه دور
کنترل از راه دور یکی دیگر از انتخابهای محبوب از مجموعه لوازم جانبی است و بیشتر تولیدکنندگان پیشروی سمعک جزو گزینههای خود ارائه میدهند.
بیشتر کنترلهای از راه دور تنظیماتی برای مدیریت تماسهای تلفنی از طریق هندزفری و همچنین کنترلهای مفیدی برای تنظیمات (مانند میزان صدا و شنوایی جهتدار) ارائه میدهند. کنترل از راه دور با سهولت در جیب یا با گیره بر روی لباس قرار میگیرد و به کاربران امکان کنترل کامل سمعکهای خود را میدهند.
بیشتر کنترلهای از راه دور تنظیماتی برای مدیریت تماسهای تلفنی از طریق هندزفری و همچنین کنترلهای مفیدی برای تنظیمات (مانند میزان صدا و شنوایی جهتدار) ارائه میدهند. کنترل از راه دور با سهولت در جیب یا با گیره بر روی لباس قرار میگیرد و به کاربران امکان کنترل کامل سمعکهای خود را میدهند.
فرستنده تلویزیون
یکی از بزرگترین مشکلات کاربران سمعک، درک صدا از تلویزیون است. با این وجود به لطف فرستندههای تلویزیونی مدرن، اکنون راه حل در دست است. این فرستندهها صدا را مستقیماً از تلویزیون گرفته و به پردازندههای سمعک منتقل میکنند و به شما امکان میدهند همه کمدیهای موردعلاقه خود و یا همه نقل قولهای اخبار فوری را بفهمید.