به چه کسانی توصیه می شود؟
کاشت انتقال استخوانی در واقع دستگاه کمک شنوایی می باشد که بخشی از اجزای آن از طریق جراحی در گوش قرار داده می شود . این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که صدا را از مسیر استخوان به گوش داخلی انتقال دهد. افرادی کاندید استفاده از آن هستند که به دلایل پزشکی مانند عفونت های مزمن گوش میانی و/ یا واکنش التهابی کانال گوش خارجی به قالب سمعک پشت گوشی یا پوسته سمعک داخل گوشی، دلایل آناتومیک مانند عدم تشکیل لاله وکانال گوش خارجی نمی توانند از سمعک های مرسوم استفاده کنند. این افراد اغلب به دلیل مشکل در کانال گوش، پرده گوش یا گوش میانی کم شنوایی انتقالی یا آمیخته دارند یعنی صداها را آهسته می شنوند و یا اصلاً نمی شنوند. همچنین افرادی که ناشنوایی یک طرفه دارند نیز کاندیدای کاشت انتقال استخوانی می باشند.
چگونه کار می کند؟
کاشت انتقال استخوانی از دو بخش تشکیل شده است: پایه نگهدارنده (fixture) که به روش جراحی دراستخوان پشت گوش قرار داده می شود و پردازشگر صدا که از طریق اتصال به نیم پایه) implanted abutment ( یا صفحه مغناطیسی متصل به پایه نگهدارنده، بر روی استخوان پشت گوش قرار می گیرد. پردازشگر، صدا را تشخیص داده و به ارتعاشاتی تبدیل می کند که به پایه نگهدارنده و از آن به استخوان جمجمه منتقل می شوند. این ارتعاش ها به طور طبیعی از مسیر جمجمه به سمت گوش داخلی منتقل می شوند و در آنجا به عنوان صدا حس می شوند. در ناشنوایی یک طرفه، پردازشگر ارتعاشات صدا را از سمت گوش مبتلا دریافت میکند و به گوش داخلی در سمت سالم منتقل می نماید. پیشرفت های اخیر در فناوری این دستگاه، نیاز به پایه نگهدارنده را در برخی از مدلها از بین برده است. در عوض، طی جراحی یک صفحه مغناطیسی magnetic strip) ( دراستخوان جمجمه پشت گوش قرار می گیرد که از بیرون دیده نمی شود و پردازشگر از روی پوست به آن متصل می شود (مانند آهنربا) و کاربر در گذاشتن و برداشتن پردازشگر و هنگام دوش گرفتن و یا شنا کردن راحت تر خواهد بود.

از آنجا که کاشت انتقال استخوانی – در مقایسه با سمعک های مرسوم- صدا را بدون نیاز به قرار دادن قالب یا سمعک در کانال گوش تقویت می کنند استفاده از آنها راحتتر است و محل قرارگیری پردازشگر در پشت گوش باعث می شود کمتر دیده شود. نسل های جدید آن، وایرلس هستند و با گوشی های هوشمند جفت می شوند و کاربر می تواند از طریق اپلیکیشن برعملکرد پردازشگر خود نظارت و کنترل داشته باشد.
کدام شرکتها دستگاه کاشت انتقال استخوانی را دارند؟
شرکت کوکلیر: کاشت انتقال استخوانی دراین شرکت، باها (Baha) نامیده می شود. نسل جدید پردازشگر های باها، باها فایو (Baha® 5 ) است که سه مدل از آن با قدرت های متفاوت برای پاسخگویی به درجات مختلف کم شنوایی موجود است که در شکل ملاحظه می کنید. توجه کنید که با افزایش قدرت پردازشگر اندازه آن نیز تغییر می کند.
پردازشگر باها فایو خیلی قوی

پردازشگر باها فایو قوی

پردازشگر باها فایو

پردازشگرهای باها فایو، اولین پردازشگر های استخوانی هستند که هوشمند، وایرلس و MFi (ساخته شده برای آیفون) میباشند یعنی می توانند صدا را مستقیم از دستگاه های اپل (Apple) دریافت کنند. وقتی صدا مستقیم و بدون دخالت اصوات مزاحم به پردازشگر می رسد، شنیدن آن آسانتر میشود. کاربر می تواند به سادگی با استفاده از فهرست دسترسی ها در آیفون خود، اتصال به پردازشگر را ایجادکند. اما اگر از یک دستگاه اندروید یا سایر تلفن های هوشمند استفاده میکند، به یک رابط به نام فونکلیپ احتیاج دارد تا صدای تماس های تلفنی، موسیقی و موارد دیگر را به پردازشگر باها فایو خود انتقال دهد. فونکلیپ بدون نیاز به سیم به لباس کاربر متصل می شود. در هر دو حالت کاربر می تواند با نصب اپلیکیشن باها اسمارت (Baha Smart ) تنظیمات پردازشگر خود را مطابق میلش تغییر دهد.
از نظر نحوه اتصال پردازشگر به پایه نگهدارنده، دستگاههای باها به دو دسته تقسیم میشوند که پردازشگرهای هر دو مشابه هستند و تفاوت در قطعه واسطه اتصال میباشد. الف) دستگاه باها کانکت (Baha Connect)که در آن پردازشگر باها فایو (1) به نیم پایه ای (2) که بر روی پایه نگهدارنده (3) قرار دارد و به اندازه دو میلی متر از استخوان پشت گوش بیرون است به سادگی متصل می شود. استفاده از این سیستم آسان است اما به مراقبت روزانه نیاز دارد. در این حالت از آنجا که پردازشگر صدا به طور مستقیم به نیم پایه متصل می شود، کاربر میتواند از بهترین عملکرد باها لذت ببرد. کاربردستگاه باها کانکت می تواند MRI (تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) تا 3 تسلا را انجام دهد. ب) دستگاه باها اترکت (Baha Attract) که در آن میان پردازشگر و پایه نگهدارنده اتصال آهنربایی وجود دارد. برای آنکه این اتصال ایجاد شود دو صفحه آهنربایی یا مگنت (2) نیاز هست. یکی از آنها حین جراحی به پایه نگهدارنده (3) وصل می شود و زیر پوست قرار دارد و دیگری به پردازشگر باها فایو(1) وصل می شود. از آنجا که ضخامت پوست و مو بر اثربخشی مگنت تأثیر دارد، مگنت پردازشگر با قدرتهای مختلف موجود هستند که پس از جراحی و در روز تحویل پردازشگر توسط شنوایی شناس تست و انتخاب می گردد.

استفاده این سیستم راحت و آسان است و نیازی به مراقبت روزانه از پوست ندارد. البته در این حالت پردازشگرکمی برجسته تر روی سر قرار می گیرد و در صورت وجود برخی بدشکلی های استخوانی ممکن است توصیه نشود.کاربر سیستم باها اترکت میتواند MRI (تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) تا 5/1 تسلا را انجام دهد.
حداقل سن تایید شده برای انجام جراحی سیستم باها، 5 سال می باشد اما شنوایی برای رشد گفتار و زبان ضروری است و نمی توان تجویز سمعک را تا 5 سالگی به تعویق انداخت. شرکت کوکلیر دو گزینه برای استفاده از پردازشگر باها بدون نیاز به جراحی دارد. استفاده از Softband و SoundArc . سافت بند برای نوزادان که بر حرکات سرشان کنترل ندارند، زمان استفاده از سمعک آنها محدود است یا کودکانی که کم شنوایی انتقالی گذرا دارند مانند کودکان مبتلا به سندرم داون که اوتیت گوش میانی دارند توصیه می شود. از SoundArc نیز برای کودکان بالای 3 سال و بزرگسالانی که شرایط جراحی را ندارند استفاده می شود.


شرکتMED-EL: این شرکت سمعکهای استخوانی قابل کاشت بون بریج (BONEBRIDGE) را عرضه کرده است که پردازشگر آن سامبا (SAMBA) نام دارد. این پردازشگر طوری طراحی شده که کوچک، سبک و شیک باشد و به راحتی زیر مو مخفی شود. وایرلس می باشد و از طریق وسیله جانبی مینی تک (miniTek) شرکت سیگنیا با وسایل الکترونیکی که بلوتوث دارند جفت می شود. ارتباط پردازشگر با بخش ایمپلنت بون بریج (پایه نگهدارنده)، مغناطیسی می باشد. ایمپلنت طی جراحی در استخوان پشت گوش و کاملا در زیر پوست قرار داده می شود و از روی پوست دیده نمی شود و زخم باز ندارد. بنابراین به مراقبت روزانه از پوست نیاز نیست. کاربر این سیستم می تواند MRI (تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) تا 5/1 تسلا را انجام دهد.


شرکت اتیکن مدیکال (Oticon Medical): جدیدترین پردازشگر این شرکت پونتو فور (Ponto4) نام دارد که به نیم پایه که از استخوان پشت گوش بیرون است متصل میشود. این پردازشگر وایرلس است و از طریق وسیله جانبی به نام کانکت کلیپ (Connect Clip ) با وسایل الکترونیکی که بلوتوث دارند جفت میشود. کاربر با نصب اپلیکیشن اتیکن آن (Oticon ON) بر روی گوشی موبایل خود میتواند صدای سمعک را کم یا زیاد کند، برنامه سمعک را تغییر دهد، سطح جریان باتری را چک کند و حتی سمعک را مکانیابی نماید. استفاده از پردازشگر پونتو فور بدون جراحی و با سافت بند امکان پذیر است.

