کم شنوایی کودکان

توجه به وضعیت شنوایی کودک بسیار مهم است زیرا حس شنوایی کودک برای رشد و سازگاری او با دنیای اطراف ضروری می ­باشد. بر توانایی او در یادگیری و برقراری ارتباط تاتیر به ­سزایی دارد.

کم‌شنوایی می تواند موجب تاخیر در رشد گفتار و زبان کودک بشود و اگر درسنین پایین تشخیص داده و درمان شود تاثیرات منفی آن را می توان جبران کرد. از آنجایی که کودکان در سنین پایین نمی توانند وضعیت شنوایی شان را به ما گزارش کنند دقت والدین بر رفتارهای کودک و پایش پاسخهای رفتاری او به اصوات و سیر رشد گفتار و زبان بسیار مهم هست. در صورتیکه کم شنوایی در کودک شما تشخیص داده شده است شروع کارهای درمانی و توانبخشی(تجویز سمعک، شرکت در کلاسهای تربیت شنوایی و گفتار درمانی) را به بهانه ای همچون”تست شنوایی صحیح انجام نشده است.” “کودک سمعک را روی گوشش نگه نمی دارد. ” ” کودک من صدا ها را می شنود.” ” برادرش هم دیر زبان باز کرد. بزرگتر بشود صحبت می کند.” به تاخیر نیندازید.

درباره شنوایی کودکان بیشتر بدانیم…

برخی کودکان به علت تجمع جرم گوش یا عفونت گوش میانی کم ­شنوایی گذرا را تجربه می­کنند. اگر کودک شما از کم­شنوایی ناشی از افزایش بیش از اندازه­ی جرم گوش رنج می­برد به پزشک  مراجعه کنید. هیچ گاه خودتان برای خارج کردن جرم گوش تلاش نکنید. هرگز پنبه یا چیزهای دیگر در داخل گوش­های کودک خود فرو نکنید. عفونت گوش میانی معمول­ترین دلیل کم ­شنوایی و درگوش در بین کودکان است که نیاز به درمان پزشکی دارد و اغلب پس از درمان، شنوایی به حالت نرمال برمی گردد.

از دلایل دیگر کم شنوایی کودکان ژنتیک، مشکلات مادرزادی و برخی بیماری ها است که آسیب دائمی را به سیستم شنوایی وارد می کنند که درمانهای جراحی یا پزشکی کمکی به رفع آن نمی کند در این صورت می بایست با استفاده از وسایل کمک شنوایی همچون سمعک و کاشت حلزون شنوایی به کودک کمک کنیم تا صدا ها را بشنود و گفتار و زبان را بیاموزد.

اگر کودک شما مبتلا به کم ­شنوایی است استفاده از سمعک بهترین گزینه برای بهبود مهارت های شنوایی او و کاهش اثرات منفی کم ­شنوایی می­باشد که می بایست در اولین فرصت پس از تشخیص کم شنوایی و تعیین نوع و میزان آن تجویز شود.کودک در هر سنی می تواند سمعک داشته باشد و هرچه زودتر استفاده از سمعک را شروع کند، پیشرفت او در رشد مهارتهای شنوایی و گفتار سریعتر و راحت تر خواهد بود.

درباره تست های شنوایی بیشتر بدانیم…